Who breaks a butterfly upon a wheel?...

I think that I am happy. I am not saying that all the time but for some reason every day!

TINKTÚRA KÉSZÍTÉSE


Tinktúra elnevezés alatt a növényi anyagoknak az alkoholos kivonatát értjük. 
Készítésénél a növényi részeket összeaprítjuk és gyógyszertárban kapható tömény 96 % -os, vagy 1/3 rész vízzel hígított alkoholban, vagy jó minőségű, biztos helyről származó borban áztatjuk. 

Készíthetünk egyszerű tinktúrát, amihez egyféle gyógynövényt használunk, vagy összetett, többféle növényt tartalmazó kivonatot. 

Az áztatáshoz könnyen kezelhető, széles szájú üveget használjunk, amelyet az anyag elhelyezése után lefedünk. 

Az áztatás hőmérséklete 10 - 30 C' között legyen! Ennél melegebb helyen az alkohol párolgása miatt nem szabad végezni az áztatást! 

Az áztatás ideje 6 - 8 nap. 
Ezután a folyadékot ruhán átszürjük, a visszamaradt anyagot alaposan kinyomkodjuk. 
Az így nyert szüredéket vászonkendőben, vagy tölcsérbe helyezett vattán, vagy szűrőpapíron újra átszűrjük, hogy áttetsző folyadékot kapjunk. 

Ez a tinktúra a növények hosszú éveken át eltartható gyógyanyagait tartalmazza! 

Ha van cseppentős üvegünk akkor abba töltsük, de ha nincs akkor megfelel másfajta üveg is. Mivel ebből kicsi mennyiség kell, érdemes több kisebb üvegbe tölteni. 

Használatkor a tinktúrából pár cseppet, vagy egy fél mokkáskanálnyi mennyiséget keverünk vízbe, teába, üdítőbe, stb.
Fénykép: TINKTÚRA KÉSZÍTÉSE


Tinktúra elnevezés alatt a növényi anyagoknak az alkoholos kivonatát értjük. 
Készítésénél a növényi részeket összeaprítjuk és gyógyszertárban kapható tömény 96 % -os, vagy 1/3 rész vízzel hígított alkoholban, vagy jó minőségű, biztos helyről származó borban áztatjuk. 

Készíthetünk egyszerű tinktúrát, amihez egyféle gyógynövényt használunk, vagy összetett, többféle növényt tartalmazó kivonatot. 

Az áztatáshoz könnyen kezelhető, széles szájú üveget használjunk, amelyet az anyag elhelyezése után lefedünk. 

Az áztatás hőmérséklete 10 - 30 C' között legyen! Ennél melegebb helyen az alkohol párolgása miatt nem szabad végezni az áztatást! 

Az áztatás ideje 6 - 8 nap. 
Ezután a folyadékot ruhán átszürjük, a visszamaradt anyagot alaposan kinyomkodjuk. 
Az így nyert szüredéket vászonkendőben, vagy tölcsérbe helyezett vattán, vagy szűrőpapíron újra átszűrjük, hogy áttetsző folyadékot kapjunk. 

Ez a tinktúra a növények hosszú éveken át eltartható gyógyanyagait tartalmazza! 

Ha van cseppentős üvegünk akkor abba töltsük, de ha nincs akkor megfelel másfajta üveg is. Mivel ebből kicsi mennyiség kell, érdemes több kisebb üvegbe tölteni. 

Használatkor a tinktúrából pár cseppet, vagy egy fél mokkáskanálnyi mennyiséget keverünk vízbe, teába, üdítőbe, stb.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 28
Heti: 75
Havi: 665
Össz.: 326 225

Látogatottság növelés
Oldal: TINKTÚRA KÉSZÍTÉSE
Who breaks a butterfly upon a wheel?... - © 2008 - 2024 - monia.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »