Who breaks a butterfly upon a wheel?...

I think that I am happy. I am not saying that all the time but for some reason every day!

Szigorúan és röviden a tejtermékekről

TEJ- ÉS TEJTERMÉKEK

'Bármekkora mennyiségű fogyasztása káros. A tej ugyan számos nyomelemet és vitamint tartalmaz, de ezeket a szervezet nem tudja hasznosítani.

Káros hatásai:

- A tejfogyasztás növeli az A és B-12 vitamin, cink, vas és kalcium szükségletet.

- Nyálkaképződés:
Légúti zavarok. Betakarja a hörgőket, a nyálkahártyát...
Gyomor és béltraktusban a nyálka bevonja a bélfalat, gátolva a más élelmiszerekkel bevitt hasznos tápanyagok felszívódását is.

- A laktózt (tejcukor) nem tudja az ember megfelelő módon megemészteni...

- Csontritkulás és meszesedés
Az egyik kalcium hiányra a másik pedig kalcium többletre utal. A tejben a hőkezelés hatására (ma már minden tejet hőkezelnek) olyan változások mennek végbe, ami miatt a kalcium nem tud beépülni, így lerakódik a csontokra, érfalakra, csigolyák közé, ezzel elindítva a meszesedést, és érszűkületet is okozhat.
A csontritkulás a világ azon tájain a legelterjedtebb, ahol a tej- és tejtermékek fogyasztása a legmagasabb.'

/egeszsegestaplalkozas/

KÁLCIUM

Ajánlott napi mennyiség átlag 1000 mg. Nagyon fontos az egészséges és erős csontozat kialakításához és fenntartásához. Befolyásolja a véralvadást, az izmok ellazulását, a sejtek anyagcseréjét, és az idegsejtek közvetítő képességét. A legtöbb kalcium a kelkáposztában és a fodros káposztában van, a mustárzöldben a vízitormban, a brokkoliban. Remek kalciumforrások a tengeri zöldségek is. Bőven akad kálcium a hüvelyesekben is a szójabab vezeti a sort, majd a fejtett babok következnek. A szójatej, a csonthéjasok és a magvak is tartalmaznak kalciumot. A gyümölcsök közül pedig a fügében van a legtöbb.
Fénykép: Szigorúan és röviden a tejtermékekről

TEJ- ÉS TEJTERMÉKEK

'Bármekkora mennyiségű fogyasztása káros. A tej ugyan számos nyomelemet és vitamint tartalmaz, de ezeket a szervezet nem tudja hasznosítani.

Káros hatásai:

- A tejfogyasztás növeli az A és B-12 vitamin, cink, vas és kalcium szükségletet.

- Nyálkaképződés:
 Légúti zavarok. Betakarja a hörgőket, a nyálkahártyát...
 Gyomor és béltraktusban a nyálka bevonja a bélfalat, gátolva a   más élelmiszerekkel bevitt hasznos tápanyagok felszívódását is.

- A laktózt (tejcukor) nem tudja az ember megfelelő módon megemészteni...

- Csontritkulás és meszesedés
Az egyik kalcium hiányra a másik pedig kalcium többletre utal. A tejben a hőkezelés hatására (ma már minden tejet hőkezelnek) olyan változások mennek végbe, ami miatt a kalcium nem tud beépülni, így lerakódik a csontokra, érfalakra, csigolyák közé, ezzel elindítva a meszesedést, és érszűkületet is okozhat.
A csontritkulás a világ azon tájain a legelterjedtebb, ahol a tej- és tejtermékek fogyasztása a legmagasabb.'

/egeszsegestaplalkozas/

KÁLCIUM

Ajánlott napi mennyiség átlag 1000 mg. Nagyon fontos az egészséges és erős csontozat kialakításához és fenntartásához. Befolyásolja a véralvadást, az izmok ellazulását, a sejtek anyagcseréjét, és az idegsejtek közvetítő képességét. A legtöbb kalcium a kelkáposztában és a fodros káposztában van, a mustárzöldben a vízitormban, a brokkoliban. Remek kalciumforrások a tengeri zöldségek is. Bőven akad kálcium a hüvelyesekben is a szójabab vezeti a sort, majd a fejtett babok következnek. A szójatej, a csonthéjasok és a magvak is tartalmaznak kalciumot. A gyümölcsök közül pedig a fügében van a legtöbb.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 14
Heti: 17
Havi: 607
Össz.: 326 167

Látogatottság növelés
Oldal: TEJ- ÉS TEJTERMÉKEK
Who breaks a butterfly upon a wheel?... - © 2008 - 2024 - monia.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »